Baken van Narva
Logo Logo

Bereikbaarheid Baken van Narva

Nieuwbouwproject Baken van Narva is onderdeel van de Houthaven in Amsterdam. Een nieuw, duurzaam woon- en werkgebied met straks zo’n 2.700 woningen en diverse voorzieningen en bedrijfsruimtes. Deze grootschalige ontwikkeling vindt plaats op een voormalig haventerrein in Stadsdeel West, tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, op circa twee kilometer ten westen van Amsterdam Centraal. Pontsteiger, Tasmanstraat, Spaarndammerdijk, Archangelweg en Haparandaweg begrenzen het gebied.

Autoluw

Baken van Narva ligt op het Eiland Narva, een van de zeven autoluwe eilanden waaruit de Houthaven bestaat. De woningen liggen boven een ondergrondse parkeergarage en zijn goed bereikbaar met de auto. De rest van het eiland is hoofdzakelijk ingericht voor fietsers en voetgangers. Denk hierbij aan smalle straten, geen doorgaand verkeer en veel voetgangers- en fietsbruggen.

Spaarndammertunnel

Met de komst van de Spaarndammertunnel vormt de Houthaven één geheel met de Spaarndammerbuurt, zonder de S102 te doorsnijden. Bovendien verbetert de bereikbaarheid van het gebied. De tunnel vervangt de Spaarndammerdijk, met in het verlengde de Tasmanstraat, als een van de belangrijkste ontsluitingsroutes voor doorgaand verkeer. De dijk wordt straks alleen nog gebruikt door bestemmingsverkeer, wat de doorstroom flink bevordert.

OV en fiets

Vanuit een autoluw gebied als de Houthaven ben je natuurlijk supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de Spaarndammerstraat stap je op verschillende buslijnen richting het centrum, Centraal Station en station Sloterdijk. Fietsend ben je ook zo op je plek van bestemming. Fietsstad Amsterdam kent vele mooie fietsroutes. Fiets bijvoorbeeld een groene route via het Westerpark naar station Sloterdijk. Of de levendige route naar de binnenstad via de Nassaukade. Wil je naar Amsterdam-Noord? Dan neem je natuurlijk de veerpont. Je woont niet voor niets aan het water!

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?