Baken van Narva
Logo Logo

Voorzieningen

De dagelijkse boodschappen doen, sporten, naar de bibliotheek, een middagje shoppen of even een koffie doen bij dat leuke tentje om de hoek. Wat je ook wilt doen, met het uitgebreide voorzieningenaanbod in en om de Houthaven is alles binnen handbereik.

Winkels

Voor de dagelijkse winkels, supermarkten en de openbare bibliotheek ga je naar de Spaarndammerstraat. Zoek je een uitgebreider winkelaanbod? Op slechts tien minuten fietsen van de Houthaven liggen de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk. In dit hippe en eigenzinnige gebied vind je allerlei winkels, variërend van onafhankelijke boetiekjes, gespecialiseerde winkels en kleine salons. Ultiem shopgenot vind je natuurlijk ook in het centrum van Amsterdam, dat op ongeveer twee kilometer afstand van de Houthaven ligt.

Uitgaan

In en rond de Houthaven kun je uit eten in diverse bijzondere restaurants. Genieten kan hier op vele manieren. Bijvoorbeeld in ‘Pont 13’, dat in 1927 gebouwd werd als stoompont en jaren dienst deed voor het vervoer van voetgangers en motorvoertuigen over het IJ. Of REM Eiland restaurant, waar ook het uitzicht een absolute smaakmaker is. Wil je eens wat anders? Ga dan naar Wilde Kroketten of de Bouillon Brothers. Voor meer trendy restaurants en bars kun je ook terecht in de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk, waar zich overigens ook de oudste bioscoop van Amsterdam 'The Movies' bevindt.

Sport en recreatie

Wonen in de Houthaven is deel uitmaken van een stoere, dynamische omgeving waar het buitenleven altijd centraal gestaan heeft. Laat jij je hierdoor inspireren? Ga lekker sporten, in een van de fitnesscentra in de nabije omgeving. Liever naar buiten? Ga dan naar het gezellige Westerpark en de Westergasfabriek.  In dit gebied in stadsdeel West vind je rust, groen én recreatie. Bovendien kun je over een paar jaar heerlijk vertoeven in het Houthaven Park: een groen, waterrijk gebied met wandelpaden en speelvoorzieningen, dat de Spaarndammerbuurt met de nieuwe woonwijk verbindt.

Ideaal voor kinderen

Speelplekken, scholen, kinderopvang. Dat Houthaven een kindvriendelijke omgeving is, blijkt uit de vele voorzieningen die voor de jongste bewoners gepland zijn. Een deel van die voorzieningen is al uitgevoerd. Zo is er al een nieuwe kindlocatie, met twee basisscholen en een kinderdagverblijf. Ook is er een buitenschoolse opvang en een voorschoolse peuterspeelzaal. In de Spaarndammerbuurt zijn ook nog twee kinderdagverblijven. Heb je kinderen die naar de middelbare school gaan? Aan de Houthavenweg komt het 4e Gymnasium.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?