En Bloc
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte betaal je de koopsom van de grond en de transportrente. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Heb je vragen over het gebied Houthaven?

Ga naar de pagina Veel gestelde vragen van het gebied Houthaven.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Het project En-Bloc bevat 67 woningen. Er komen nog meer woningen die in andere projecten worden aangeboden.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De 67 appartementen in En Bloc zijn heel gevarieerd in woonoppervlakte en indeling.

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

Nee, in dit project worden geen huurwoningen aangeboden. 

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er komen woningen in verschillende prijscategorieën. 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in dit project worden geen sociale woningen aangeboden.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Onder het project komt een parkeergarage. Bij vrijwel alle woningen kan een eigen parkeerplaats worden aangekocht.

Is/blijft parkeren gratis?

Nee, op straat kun je niet gratis parkeren. De gekochte parkeerplek is privé.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, de wijk is in ontwikkeling en er zullen naast de woningen ook wegen aangelegd worden. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Voor zover bekend komt er nabij dit project geen speeltuin. Het Westerpark is erg dichtbij met speelmogelijkheden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja, in het Westerpark is de mogelijkheid om je hond uit te laten.

Wanneer start de verkoop van het project?

De laatste appartementen zijn 18 januari in verkoop gegaan. Op volgorde van binnenkomst van inschrijven worden de woningen toegewezen. Bekijk de beschikbaarheid op de pagina woningen.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen zijn nog niet te zien. Het is een nieuw initiatief en er worden bijeenkomsten georganiseerd om voldoende begeleiding te bieden.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Ja, er is een onherroepelijke omgevingsvergunning voor dit project afgegeven.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet? Dan is het waarschijnlijk nu nog niet bekend.

Gemiddeld duurt de bouw van de woningen een jaar, en bij een appartementengebouw met parkeerkelder eerder ruim 2 jaar. Dit betekent dat de bouw april 2018 gepland staat en de oplevering tweede helft 2020.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Er is nog geen routing bekend. 

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

De kandidaten van de appartementen uit de laatste fase kunnen terecht bij makelaar Marnix Haanappel.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Via de woonconfigurator en de woningenpagina kun je de beschikbaarheid van de woningen bekijken. Mocht er een woning vrij zijn of wil je op de reservelijst geplaatst worden, dan kun je je interesse kenbaar maken bij de vof En Bloc. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Elke woning is voorzien van minimaal 1 buitenruimte. Afhankelijk van de ligging is dit een terras, loggia of balkon. Afmetingen verschillen.

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Je vind je de verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning. Wanneer je op gesprek komt bij de makelaar ontvang je alle overige verkoop- en contractstukken.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, op dit moment is er nog niks te zien. Je kunt zelf de Houthaven bezoeken om een idee van het gebied te krijgen.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer; ERA Contour. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

Dit is nog onbekend.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Dit project zal tot stand komen middels medeopdrachtgeverschap, dat betekent dat de kopers mogen meedenken in het ontwikkelproces. We zijn nu een jaar onderweg en er zijn al veel keuzes gemaakt. Je kan nog wel in de woning een aantal zaken aanpassen in overleg met de wooncoach, en je kunt nog meedenken met de afwerking van de gemeenschappelijke ruimtes.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra je een koop- en aannemingsovereenkomst hebt getekend zal er een afspraak ingepland worden. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

De meerwerkopties zijn te bespreken met de wooncoach, zodra je een woning hebt toegewezen gekregen.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Nee, de woning wordt zonder keuken opgeleverd.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Nee, er is geen gasaansluiting in de woning. Er wordt warmte (en koeling) geleverd door WestpoortWarmte (stadsverwarming).

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woning wordt opgeleverd met minimaal 1 badkamer en minimaal 1 toilet, afhankelijk van het type woning. Het toilet is van het merk Villeroy & Boch, type Subway 2.0, de wastafel is ook van Villeroy & Boch, type Omnia Architectura, de douche is van Grohe en een bad is optioneel.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Kopers worden uitgenodigd in de WAREHOUSE showroom van het project in Rotterdam.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja, dat is mogelijk. Verdiep je wel goed in de definitie van casco oplevering: wil je wel alle elektrapunten, rioolafvoeren en dergelijke meegebouwd hebben? De wooncoach kan je hier goed over informeren.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen kan je bekijken bij het bouwnummer op de pagina woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

In mei is de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk verklaard, de bouwer heeft de opdracht gekregen om de bouw voor te bereiden. Bekijk de pagina planning voor een actuele weergave van de bouw.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door SWK sturen ze je het certificaat toe. 

Van wie koop ik de woning?

De voorbereidingskosten betaal je aan VOF En Bloc (een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en ERA Contour BV) bij het passeren van de koopakte. Op hetzelfde moment sluit je een erfpachtovereenkomst met de Gemeente Amsterdam. De aannemingsovereenkomst sluit je met de bouwer ERA Contour BV. De bouwer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de bouwer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?