Pier2
Logo Logo

Wonen in Amsterdam-West

In de Houthaven in Amsterdam-West woon je op een heerlijke locatie. Rustig aan het water, maar ook dicht bij de gezellige Haarlemmerdijk en de Jordaan. En op slechts 10 minuten van het centrum.

Aan de zuidzijde grenst de Houthaven aan de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt. Vanuit je huis in Pier 2 wandel je in een kwartier naar het gezellige Westerpark en de Westergasfabriek. In dit gebied in stadsdeel West vind je rust, groen én recreatie. Het voormalige fabriekscomplex is uitgegroeid tot een culturele ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Haarlemmerdijk en Jordaan

Ook op loopafstand liggen de Spaarndammerstraat en de Haarlemmerdijk met leuke boetiekjes, restaurantjes en koffietentjes. Pak je de fiets dan ben je zo in de geliefde Jordaan. Bekend om de vele smalle straatjes met prachtige pandjes, pleinen, plantsoenen en grachten. Markten en horeca zorgen hier voor een gezellige levendigheid.

Amsterdam Noord

Tot slot ben je met één van de vele pontjes zo in Amsterdam-Noord, met haar vele hippe plekken. Eet een hapje bij Loetje aan ’t IJ, in de kop van het havengebouw. Of breng een bezoek aan de Amsterdamse IJ-hallen, de grootste vlooienmarkt van Europa. Ontspannen een hapje eten? Genoeg keus bij één van de trendy lounge-plekken aan het water.

Houthaven Amsterdam
Nieuw wonen aan het water, dichtbij hartje Amsterdam

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?