100% verkocht

Opgeleverd

In Pier2 krijgt wonen aan het water een nieuwe betekenis

Smalle autoluwe straten, veel bruggen en water rondom. Het decor voor nieuwbouwproject Pier2 is fantastisch. De wijk ligt op een van de zeven eilanden in de Houthaven Amsterdam en telt in totaal 140 eengezinswoningen met drie, vier of vijf woonlagen. Allemaal met een fabuleus uitzicht over het IJ. Op welke etage de bewoners ook zijn, de verbinding met het water is er altijd. Zelfs een aanlegsteiger bij de woning behoort in Pier2 tot de opties. Hier leven stadse waterliefhebbers de droom!

image alt

Het neusje van de zalm

Nieuwbouwwijk Pier2 ligt in het nieuwe woon- en werkgebied de Houthaven, dat zich op circa twee kilometer ten westen van Amsterdam Centraal bevindt. Tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ in Stadsdeel West om precies te zijn. Elk eiland heeft een eigen thema; voor Pier2 is dit ‘Dudok’. Want zo’n unieke plek vraagt om een bijzonder plan. Architect Roy Gelders ontwierp ruime, lichte woningen met mooie buitenruimten, ondergrondse parkeerplaatsen en plek voor bloembakken voor de deur. Een echt esthetisch hoogstandje. In juni 2015 startte de verkoop en in het vierde kwartaal van 2020 zijn alle woningen opgeleverd.

image alt

Dudok met een twist

Gelders bewondert de architectuur van Dudok. Maar zoals het een architect betaamt gaf hij er z’n eigen draai aan. Het uitgangspunt? Waterbeleving. Alle woningen in Pier2 zijn robuust en stoer met grote kappen en dakoverstekken zoals de jaren ‘30 huizen van Dudok. Ook zie je Dudok’s signature, de horizontale belijning, terug in de straat. Een prachtige basis, waar Gelders met stevige schoorstenen met patrijspoorten en de kajuitramen in de souterrains iets eigens van heeft gemaakt. Hiermee doet hij het maritieme karakter van het eiland eer aan.

Aan alles is gedacht

In Pier2 staan niet alleen architectuur en woonplezier centraal. Ook wordt het hele gebied waar het project zich bevindt milieuvriendelijk gebouwd, met bijzondere aandacht voor energie- en materiaalgebruik. Zo zijn de huizen gasloos, aangesloten op het warmtenet en voorzien van zonnepanelen. Met een fantastische energieprestatie van maximaal 0,4 als resultaat. Hier woont iedereen comfortabel, duurzaam én klaar voor de toekomst!