100% verkocht

Opgeleverd

Het Baken van Narva: de Amsterdamse grachten in een nieuw jasje

Het Baken van Narva pronkt aan de entree van Narva Eiland. Hier in de Amsterdamse Houthaven is een historisch gebied getransformeerd tot levendige, groene eilanden-wijk. Één die ondanks de nieuwbouwhuizen een echt Amsterdamse karakter heeft. Op 7 juni 2018 startte de verkoop en in het 2e kwartaal van 2021 zijn alle woningen opgeleverd. In het Baken van Narva wordt nu volop geleefd!

 

image alt

Elke woning is uniek

Nieuwbouwwijk het Baken van Narva ligt in het nieuwe woon- en werkgebied, dat zich op circa twee kilometer ten westen van Amsterdam Centraal bevindt. Tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ in Stadsdeel West om precies te zijn.

Elk eiland heeft een eigen thema; voor Narva Eiland is dit ‘vrijbuiters’. De wijk is met twee woonblokken en 104 tuin- en terraswoningen in verschillende groottes en types gevarieerd, maar toch één geheel. En dat is niet zomaar.

image alt

Historisch mooi

Narva Eiland is de moderne versie van de historische Amsterdamse grachtengordel. Elk woonblok telt 52 woningen bestaande uit verrassende huizen met wisselende gevels. Met aandacht ontworpen en samengebracht door architect Stefan Fremouw en zijn collega’s van Klunder Architecten.

De welvaart uit de Gouden Eeuw en de grachtengordel vormden de voornaamste inspiratiebron. Het resultaat? Smalle, hoge en verspringende gevels met veel details, Franse balkons en heel veel glas. Zo genieten bewoners hier optimaal van de grachten en het IJ.

Verleden, heden én toekomst

Alle tijden komen samen. Met de rijke historie als uitgangspunt is hier een wijk gerealiseerd waar bewoners nu én in de toekomst heerlijk wonen. Zo wordt het hele gebied milieuvriendelijk gebouwd, met bijzondere aandacht voor energie- en materiaalgebruik. De huizen zijn gasloos, aangesloten op het warmtenet en voorzien van zonnepanelen. Met een fantastische energieprestatie van bijna 0 als resultaat. Hier wonen bewoners niet alleen de komende jaren fijn, in het Baken van Narva woont iedereen klaar voor de toekomst!