100% verkocht

Opgeleverd

En Bloc: samen van ontwerp tot complex

Ooit een van de belangrijkste handelshavens ter wereld. Nu een levendige buurt waar in volle glorie wordt geleefd. Nieuwbouwcomplex En Bloc vormt een onderdeel van de Houthaven: een woon- en werkgebied op nog geen 10 minuten fietsen van de Amsterdamse binnenstad. En dit project is uniek! En Bloc is namelijk in mede-opdrachtgeverschap ontwikkeld. De eerste keer dat een gebouw in de hoofdstad op die manier tot stand kwam.

Koper wordt regisseur

Niet zomaar een huis kopen, maar vanaf scratch meedenken en -bepalen. In En Bloc hielden kopers de regie in handen. Zij kwamen als mede-opdrachtgever geregeld bijeen om de wijk en woningen - binnen bepaalde kaders - vorm te geven. Overkoepelende onderwerpen als het trappenhuis, de parkeerkelders, deelauto’s of gemeenschappelijke logeerkamers passeerden de revue. Maar ook gingen zij met de ontwikkelaar en architecten om tafel om de woningontwerpen van binnen en buiten te bepalen. Architectonische kennis of designskills waren niet vereist; dankzij verschillende workshops gericht op het interieur of de gevels én hulp van de wooncoach konden MO’ers gericht aan de slag. En het resultaat mag er wezen!

image alt

Van alles wat

Het gebouw bestaat uit 166 ‘units’, verdeeld over 6 verdiepingen. Alle units zijn op basis van de tetris-gedachte gekoppeld tot 67 appartementen die in vorm en grootte verschillen. Van hoekappartement tot meerlaags appartement en studio tot penthouse, En Bloc heeft voor ieder wat wils. Elke woning heeft minimaal één buitenruimte: een terras, balkon of loggia. Zo genieten alle bewoners optimaal van de prachtige waterrijke omgeving. De eerste appartementen gingen op 30 juli 2017 in verkoop. Zo’n 3,5 jaar later, in het 4e kwartaal van 2020, zijn alle woningen opgeleverd.

image alt

Nu en straks heerlijk wonen

Het plan was kraakhelder: de Houthaven wordt een 100% klimaatneutrale wijk. Daarom is het hele gebied milieuvriendelijk gebouwd, met bijzondere aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

De appartementen in En Bloc zijn gasloos, aangesloten op het warmtenet en voorzien van zonnepanelen. Met een fantastische energieprestatie van bijna 0 als resultaat. Hier wonen bewoners nu én straks heerlijk.