Eiland in zicht!

Wijk in ontwikkeling

Libau Eiland

Op Libau Eiland in Houthaven ademt alles de sfeer van stoere houtloodsen. Met een wat lagere bebouwing dan op de andere eilanden, met houten gevels, schuine daken en met veel grijs- en bruintinten verwijst Libau Eiland onmiskenbaar naar de oorspronkelijke houthaven, waar ooit de schippers hun duwbakken met hout aanlegden langs de lange kades. De natuurlijke materialen en kleuren geven een gevoel van warmte, rust en vertrouwdheid. Op Libau Eiland gaat zo een aangename, gemoedelijke woonsfeer heersen. Het straatprofiel is intiem, met evengoed een royaal uitzicht op de lucht. Water alom. Op Libau Eiland woon je kleinschalig, maar toch stedelijk.

Pontsteiger

Puur en Amsterdams

Op pakweg 2 kilometer ten westen van NS-station Amsterdam Centraal, tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ, verrijst dé nieuwe buurt van Amsterdam: Houthaven. Deze nieuwe wijk in Stadsdeel West ligt tussen Pontsteiger, Tasmanstraat, Spaarndammerdijk, Archangelweg en Haparandaweg. Houthaven bestaat uit 7 kunstmatige eilanden die met elkaar verbonden worden door 15 bruggen. Libau Eiland is het 6e eiland en ligt, op het 7e eiland (Karlskrona Eiland) na, het dichtst bij de imposante Pontsteiger Waterpoort. Midden in het dynamische Amsterdam, maar omsloten door kabbelend water. Wonend op dit eiland vind je de balans tussen reuring en rust. Bekijk onderstaande video en ervaar het zelf! 

Puur Amsterdams wonen op een eiland

Ontdek de woningen

Op Libau Eiland worden in totaal 116 woningen gerealiseerd van groot tot klein, voor eilandbewoners van jong tot oud. Die woningen bevinden zich in de 19 verschillende gebouwen op het eiland. Het woningaanbod omvat royale, grondgebonden (hoek)rijwoningen en 2-laags woningen (grondgebonden) die beide zeer geschikt zijn voor gezinnen. Ook komen er 2-laags maisonnettes en diverse typen appartementen van verschillende formaten. De bebouwing op Libau Eiland is nergens hoger dan vier woonlagen. Binnenkort volgt er meer informatie over het laatste deel van Libau Eiland Stadzijde fase 2. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief. Weten wanneer de verkoop start?

Bekijk de planning
image alt

Architect geeft hout de hoofdrol

Oude houtloodsen en schuren waren voor de architecten van Attika Architekten de inspiratiebron voor de architectuur op Libau Eiland. Hiermee laten de architecten hout de boventoon voeren, net als in vervlogen tijden. Ook de namen van de 19 gebouwen op Libau Eiland verwijzen naar het houthavenverleden. Verspringende hoogtes in de gekozen gevelmaterialen en -kleuren, schuine daken en royale dakoverstekken benadrukken niet alleen de houtbouwsfeer. Er ontstaat ook een mooi gemixt beeld en een aantrekkelijke, karaktervolle woonomgeving. Meer weten?

Visie Libau Eiland
Logo