Heel mijn hart …

Houthaven is gelegen op een plek met een rijke historie. De nieuwbouwwijk dankt zijn naam aan de houthaven die in 1876 op deze locatie gelijktijdig met het Noordzeekanaal werd gegraven voor de overslag en opslag van hout. Ooit was deze houthaven zelfs een van de belangrijkste handelshavens ter wereld. In 1945 werden de insteekhavens gedempt, omdat het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond.

Aan een stoere havenplaats..

Voor de bouw van de nieuwe Amsterdamse wijk zijn de gedempte insteekhavens weer uitgegraven. Zo ontstonden er 7 kunstmatige eilanden waarop in totaal zo’n 2700 woningen en ruim 50.000 m2 bedrijfsruimte worden gerealiseerd. De namen die aan deze eilanden zijn gegeven, verwijzen naar steden en rivieren rond de Oostzee die een rol speelden in de houthandel van weleer. Libau Eiland is vernoemd naar een stoere havenplaats (Liepāja) in Letland.

… voor altijd verpand

Op Libau-Eiland in Houthaven kun je een eigen nieuwbouwwoning kopen aan het IJ. Wonend aan de waterkant in een levendige woonbuurt geniet je van de rust en het water, maar ook van de historische en bedrijvige Jordaan. Deze unieke Amsterdamse locatie heeft je veel te bieden. Houthaven ligt in Stadsdeel West, met een bijzonder stadspark op de locatie van de voormalige Westergasfabriek. Daar zijn nu verschillende creatieve en culturele ondernemingen gevestigd die, samen met horecagelegenheden, een bioscoop en verschillende goedbezochte evenementen, het gebied een bijzondere dynamiek geven. En steek je met één van de vele pontjes over naar Amsterdam-Noord, dan ben je in de omgeving die nu helemaal ‘hip & happening’ is. Aan het water zijn talloze trendy lounge- en lunchplekken en in de IJ-hallen wordt de grootste vlooienmarkt van Europa gehouden.

Nieuwbouw Libau-Eiland Houthaven Amsterdam
Vragen? We staan je graag te woord
Ook wonen in dé nieuwe wijk van Amsterdam? Bekijk de woningen