Eigenlijk is álles dichtbij

Zo goed als Houthaven bereikbaar is, zo goed zijn ook de voorzieningen bereikbaar waarop je als Libau Eilandbewoner aangewezen bent. Is het niet in Houthaven zelf, dan toch wel ergens anders in Amsterdam. Neem winkels: in de nabijgelegen Spaarndammerstraat vind je een ruim aanbod aan winkels en supermarkten. Op de Haarlemmerdijk, op tien minuten fietsen van Houthaven, vind je nog veel meer aanbod.

Onderwijs

Op het gebied van onderwijs is er aanbod in Houthaven zelf: in de Brede School Houthaven zijn naast twee bestaande basisscholen uit de Spaarndammerbuurt ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en voorschoolse peuterspeelzalen gevestigd. Ook het 4e Gymnasium is in Houthaven gehuisvest. In deze school vind je bovendien een filmzaal, een mediatheek, muziekstudio’s, een atelier, een theater, een laboratorium en twee volwaardige sportzalen.

image alt

Sport en spel

Sporten en spelen kan behalve in de sportzalen in Houthaven, natuurlijk ook in de buitenlucht. In Houthaven is een groot aantal speelplekken voor kinderen van alle leeftijden, verdeeld over verschillende eilanden.

Ga lekker skateboarden door de autoluwe omgeving of trek je sportschoenen aan voor je favoriete hardlooprondje of door het dichtbij zijnde Westerpark. Daar kun je in de zomers zelfs een lesje tai chi in de buitenlucht doen!

Ook genieten start om de hoek

Dat er volop horeca is in de omgeving van Houthaven, zo dicht bij het hart van de hoofdstad, verbaast niemand. Dat geldt ook voor theaters en musea. Houthaven zelf heeft zelf ook een interessant horeca-aanbod: REM Eiland, Bak, Pont 13, Za, Karaat en Wilde Kroketten. Je ziet het, om te genieten hoef je niet ver weg!

Nieuwbouw Libau-Eiland Houthaven Amsterdam
Wil je iets vragen? We staan je graag te woord
Wat en wanneer? Bekijk de planning