Eiland in zicht!

3 maart '21

Libau Eiland is het 6e eiland van Houthaven, dé nieuwe buurt van Amsterdam. Op dit eiland worden in 2 fasen in totaal 116 woningen gerealiseerd. De 1e fase bestaat uit 69 woningen aan de IJ-zijde van het eiland. De verkoop van deze eerste fase start dit voorjaar.

Eigen karakter

Houthaven bestaat uit 7 kunstmatige eilanden met een heel eigen karakter, gelegen op pakweg twee kilometer ten westen van NS-station Amsterdam Centraal. Midden in het dynamische Amsterdam, maar omsloten door kabbelend water.

image alt

Thema ‘Timmerlieden’

Libau Eiland heeft als thema ‘Timmerlieden’ en de bebouwing zal er onmiskenbaar verwijzen naar de oorspronkelijke houthaven. Met de vele houten gevels in een variatie aan grijs- en bruintinten, de verspringende hoogtes, de schuine daken en de royale dakoverstekken roept Attika Architekten de stoere houtbouwsfeer op het eiland. Zo ontstaat er een mooi gemixt, warm beeld en een aangename, karaktervolle woonomgeving. Wonend op dit eiland ervaar je de balans tussen reuring en rust.

image alt

Het woningaanbod

De 116 woningen die op Libau Eiland worden gebouwd, bevinden zich in negentien verschillende gebouwen op het eiland. Het woningaanbod omvat royale, grondgebonden (hoek)rijwoningen en 2-laags woningen (grondgebonden) die beide zeer geschikt zijn voor gezinnen. Ook komen er 2-laags maisonnettes en diverse typen appartementen, waaronder penthouses, van verschillende formaten. De bebouwing op Libau Eiland is nergens hoger dan 4 woonlagen.

Wonen aan het IJ

De woningen worden in 2 fasen gerealiseerd. De 1e fase, IJ-zijde, omvat 24 eengezinswoningen, 14 benedenwoningen en 23 appartementen en 8 penthouses aan de IJ-zijde van het eiland. Bijna alle woningen hebben een waterzijde en dus een jaloersmakend uitzicht over het IJ. Alle woningen hebben een buitenruimte en bij de woningen die ruimte op de begane grond hebben, mag een kleine ponton in het water worden gelegd om een boot aan te leggen. De verkoop van de IJ-zijde start in het voorjaar van 2021. 

Bekijk IJ-zijde
Een vraag? Neem contact met ons op
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning