Wonen op Libau Eiland; kleinschalig én stedelijk

29 maart '21

De houthaven is de houthaven niet meer. Of toch…? Met houten gevels, schuine daken, vele grijs- en bruintinten en water alom ademt Libau Eiland overal de sfeer van de oorspronkelijke houthaven met stoere houtloodsen. De woonsfeer wordt aangenaam en gemoedelijk, het straatprofiel intiem. Zo woon je op Libau Eiland kleinschalig, maar toch stedelijk. Midden in Amsterdam. Hier hoef je je niet te vervelen, of het nu regent of de zon schijnt!

image alt

Als de zon schijnt

Woon je op Libau Eiland, dan heb je genoeg mogelijkheden om er buiten op uit te gaan. Verdeeld over de verschillende eilanden in Houthaven is er een groot aantal speelplekken voor kinderen. Trek je sportschoenen aan voor een hardlooprondje in het Westerpark, dat om de hoek ligt. Hier kun je zomers ook lekker een lesje tai chi volgen in de buitenlucht, of meedoen aan een bootcamp! En, niet te vergeten; met overal water vaar je op mooie dagen zo van de Houthaven het IJ op.

image alt

Als het regent

In het 4e Gymnasium, dat in Houthaven is gevestigd, vind je een filmzaal, een mediatheek, muziekstudio’s, een atelier, een theater en 2 volwaardige sportzalen. Voor een ruime collectie aan leesvoer, én een aanbod van leuke activiteiten, kun je terecht bij de openbare bibliotheek in de Spaarndammerstraat. Ook voor theaters en musea hoef je niet ver weg. Cultuurliefhebbers bezoeken het Polanentheater, Theater Amsterdam, of een evenement in de Westergas.

image alt

Als je trek hebt

Uitgebreid eten of een snelle hap? Het zal je niet verbazen dat er in de omgeving van Houthaven, zo dicht bij het hart van de hoofdstad, volop horeca aanwezig is. In Houthaven zelf vind je fijne restaurants als het REM Eiland, Bak, Port 13 en Wilde Kroketten. Maar ook een bezoek aan het trendy Mediterraanse restaurant Za is een aanrader. En voor een volledige food & drink experience in de Amsterdamse Houthavens ga je naar Karaat.

image alt

Als je weg wilt

Wil je even lekker 'eruit' om te relaxen, maar toch niet te ver van je huis op Libau Eiland? Dan is het luxe aparthotel boat&co de 'place to be'! Relaxen in de atrium-bar, lekker eten, een beetje lezen, mensen kijken of gewoon even heerlijk bijkletsen. Het kan allemaal! En daarna overnacht je gewoon lekker in de Houthaven, zónder de deur nog uit te hoeven!

Overtuigd?

Wonen als in een dorp, maar tóch midden in Amsterdam. Lijkt het jou iets? Bekijk dan snel het woningaanbod van Libau Eiland, het 6e eiland van Houthaven Amsterdam. De verkoop van de 1e fase, met 69 woningen aan de IJ-zijde van het eiland, start dit voorjaar.

Bekijk het aanbod
Een vraag? Neem contact met ons op
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning