Woningaanbod Stadszijde in voorbereiding

6 april '22

De volgende fase op Libau Eiland, het zesde eiland van de Amsterdamse Houthaven, is in zicht! We zijn bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van de eerste 20 woningen aan de Stadszijde van het eiland. Naar verwachting kunnen we dit kwartaal starten met de verkoop van deze woningen. Nieuwsgierig naar de woningtypen? Ze staan nu online, bekijk ze snel!

Over Stadszijde

Op het zesde eiland van de Houthaven, Libau Eiland, worden in totaal 116 woningen gerealiseerd, verdeeld over 2 fasen. De 1e fase, aan de IJ-zijde van het eiland, is uitverkocht en wordt gebouwd. We verwachten deze zomer de verkoop te starten van de volgende fase, aan de Stadszijde van het eiland. Hier komen in totaal 47 woningen, verdeeld over 3 bouwblokken. We starten met de verkoop van 20 woningen in blok D en E.

De verkoop van blok A wordt uitgesteld naar later dit jaar in verband met een lopende bezwaarprocedure op de omgevingsvergunning. In blok D en E aan Stadszijde komen in totaal 20 woningen en appartementen. Allemaal met zicht op het water. Bovendien is een eigen parkeerplek in de garage inbegrepen in de koopsom! Op dit moment zijn de koopsommen nog niet bekend. Binnenkort volgt er meer informatie via de nieuwsbrief.

image alt

De woningtypen

De woningtypen staan op de website, dus je kunt ze bekijken. 

  • Boeghuis appartementen (6) - gelijkvloers, van begane grond t/m 3e verdieping, van 75-159 m2, 2 of 3 slaapkamers, tuin of balkon op ZW of NW.
  • Boeghuis tuinwoningen (2) - 2-laagse woningen van 79-89 m2, op begane grond, 2 of 3 slaapkamers, tuin op NW.
  • Loodshuizen (4) - eengezinswoningen aan het water met tuin (NW) én dakterras, van 126-135 m2, 3 of 5 slaapkamers.
  • Dokhuis tuinwoningen (4) - 2-laagse woningen van 75-89 m2, op begane grond, 2 of 3 slaapkamers, tuin op NW.
  • Dokhuis appartementen (4) - gelijkvloers, 75-76 m2, 2e of 3e verdieping, 2 slaapkamers, terras of balkon op NW.

Bekijk de woningtypen
image alt

Loting met financiële check

Wanneer de verkoop van Libau Eiland Stadszijde van start gaat, heb je een bepaalde periode om jouw voorkeuren door te geven. Daarna vindt de loting van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Hierbij geldt dat kandidaten die een financiële check hebben geüpload voorrang krijgen boven kandidaten zonder financiële check. Wat dit precies inhoudt, leggen we uit elders op de website.

Alles over de financiële check

Heb je al een account aangemaakt?

Heb jij interesse in een woning in Libau Eiland Stadszijde? Dan kun je straks, als de verkoop is gestart, online je voorkeur bouwnummers doorgeven. Hiervoor heb je een account nodig voor Mijn Eigen Huis. Heb je nog geen account? Maak dit dan nu alvast aan, dan ben je helemaal voorbereid als de verkoop van start gaat. 

Naar Mijn Eigen Huis
Een vraag? Neem contact met ons op
Wil jij wonen aan Stadszijde? Bekijk het woningaanbod