22 juni 2021

Start verkoop Libau Eiland

Dinsdag 22 juni start om 10:00 uur de online verkoop van de 69 woningen op Libau Eiland in de Houthaven. Op die dag zijn alle documenten te bekijken en kun je jouw voorkeur(en) doorgeven. Weet jij al welke woning jij kiest? Bereid je alvast voor!

Meld je aan als belangstellende

14 juni '21

Heb jij je al aangemeld als belangstellende? Dan ontvang je op dinsdag 22 juni een nieuwsbrief met link naar het woningaanbod om je voorkeuren door te geven. Vanuit die pagina ga je naar jouw account van Mijn Eigen Huis. Hier staan ook alle verkoopstukken zoals plattegronden, technische informatie over de woningen maar ook juridische documenten. Neem alles op je gemak door en stel gerust vragen als je die hebt.

Ben je nog niet aangemeld of heb je nog geen account? Geen probleem! Maak snel een Mijn Eigen Huis account aan. Zo ben je goed voorbereid, hoef je niets te missen en ontvang je op 22 juni de nieuwsbrief.

Maak een account aan
image alt

Verkoopprocedure en toewijzing

Als op 22 juni de verkoop start kun je maximaal 5 voorkeuren door te geven. Dat doe je door jouw gewenste bouwnummers vanuit het woningoverzicht of de wensenlijst in het winkelmandje plaatsen. Ze worden direct opgeslagen in jouw account. Voorkeuren doorgeven kan tot dinsdag 29 juni 17:00 uur. Op donderdag 1 juli is de uitslag van de toewijzing zichtbaar in jouw account én je ontvangt een e-mail.

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij enkele criteria. Bij meerdere kandidaten op een bouwnummer kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Als er meerdere kandidaten voor een bepaald bouwnummer allemaal de financiële check hebben doorlopen kijken we naar het moment van aanmelden als belangstellende. 

Financiële check

De financiering is een belangrijk onderdeel bij de koop van een nieuwe woning. Heb je interesse in één of meerdere bouwnummers op Libau Eiland in de Houthaven? Dan ontvangen wij graag je financiële check zodra de verkoop is gestart. De Rabobank biedt je de mogelijkheid dit eenvoudig te regelen.

Financiele check aanvragen
image alt

Woningaanbod Libau Eiland IJ-zijde

Op Libau Eiland IJ-zijde worden in totaal 69 woningen gerealiseerd. Die woningen bevinden zich in verschillende gebouwen op het eiland. Het woningaanbod omvat royale, grondgebonden (hoek)rijwoningen en 2-laags woningen (grondgebonden) die beide zeer geschikt zijn voor gezinnen. Ook komen er diverse typen appartementen van verschillende formaten. De bebouwing op Libau Eiland is nergens hoger dan vier woonlagen. 

Bekijk de woningen