Architecten brengen houthavenverleden terug

16 maart '21

Oude houtloodsen en schuren…. Met veel oog voor detail verwijzen de architecten van Attika Architecten op Libau Eiland naar de oorspronkelijke sfeer van de houthaven, waar de lange houthallen het beeld bepaalden. Net als in vervlogen tijden, voert hout straks weer de boventoon op Libau Eiland. Met uitzondering van één gebouw…

image alt

Hout voert de boventoon

Libau Eiland wordt een karaktervolle woonomgeving met een duidelijke verwijzing naar de oude houthaven. Voor de architectuur lieten architecten Niek Kruisheer en Susanne Aniba zich inspireren door de oude houtloodsen en schuren. In de vormgeving van de gebouwen komt de horizontale belijning terug van de lange kades met de loodsen en op alle gevels wordt gebruik gemaakt van (verduurzaamd) hout of houtlook-materialen. Op het hele eiland is slechts één gemetseld pand; dé uitzondering die het houten karakter van de overige bebouwing extra versterkt.

Weidse uitzichten

De sfeer van de oorspronkelijke houthaven, kan niet zonder een passende rol voor het omringende water én weidse uitzichten. Het uitzicht in de voormalige haven moet imposant zijn geweest en daarom heeft ook dit aspect veel aandacht gekregen bij de inrichting van Libau Eiland. Benieuwd hoe? Lees meer over de visie op de architectuur en de inrichting van Libau Eiland. 

Lees de visie
Een vraag? Neem contact met ons op
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning