De voordelen van een appartement

17 mei '21

Aan de IJzijde in Libau Eiland komen 50 appartementen in 3 bijzondere varianten: Boeghuis-, Kadehuis- en Dokhuisappartementen. Genoeg variatie dus voor iedereen die graag in een appartement wil wonen. Maar waarom kies je nu juist voor een appartement? Wij hebben de 5 grootste voordelen voor je op een rij gezet.

1: Wel kijken maar niet bekeken worden

In een appartement heb je het voordeel dat je geniet van de reuring van de straat zonder directe inkijk in je huis te hebben. De appartementen op Libau Eiland liggen allemaal laag genoeg om nog contact te hebben met de straat, zonder dat je privacy er onder lijdt. Maar dan wel mét vrij uitzicht over het water. Of je nu kiest voor een stoer Boeghuisappartment, Dokhuisappartement met fijn terras of een Kadehuisappartement in Scandinavische stijl. 

image alt

2: Sneller schoon en minder onderhoud

Wat dacht je van het voordeel van alles op één verdieping met schoonmaken? Geen gesjouw met stofzuigers en emmers. Muziekje aan en je vliegt door de woning! In een mum van tijd is hij schoon en opgeruimd. Is dat geen heerlijk idee? Want laten we eerlijk zijn: er worden maar weinig mensen echt blij van al het poetswerk dat je steeds maar bij moet houden. Hoe minder, hoe beter wat ons betreft.

En in dezelfde lijn van schoonmaken ligt onderhoud. Je woont in een nieuwbouwwoning, dus de eerste jaren heb je daar geen omkijken naar. Ideaal toch?

3: Minder energieverbruik

Een ander voordeel aan een appartement is het lagere energieverbruik. In de nieuwbouwappartementen op Libau Eiland wordt rekening gehouden met duurzaam wonen en energiezuinige bouw. De woningen zijn voorzien van de allernieuwste techniek en de meest innovatieve snufjes. Alles is gelijkvloers. Dus heb je over het algemeen ook nog eens een efficiëntere oppervlakte op te warmen dan een woning met meerdere verdiepingen. Daarnaast zorgen de aangrenzende woningen ervoor dat je vaak minder hard hoeft te stoken.

4: Een gevoel van veiligheid

Met wonen in een appartement kies je voor wonen met meerdere mensen in één gebouw en deel je gemeenschappelijke ruimtes met elkaar. Daardoor leg je makkelijker contact met de andere bewoners. In de lift of het trappenhuis bijvoorbeeld. Een beetje sociale controle helpt bij het gevoel van veilig wonen. Omdat je niet op de begane grond woont, maak je het inbrekers moeilijker om jouw woning te bereiken. Uiteraard is hier nooit een garantie op. Maar het is toch een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers om de hoogte in te gaan en met de gestolen spullen door de gemeenschappelijke ruimtes te moeten lopen. Daar waar mogelijk jouw buren een oogje in het zeil houden.

5. Levensloopbestendig

Alle eerder genoemde voordelen samen maken deze appartementen op Libau Eiland ook uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Dichtbij alle denkbare voorzieningen, veilig, makkelijk schoon te maken en weinig tot geen onderhoud. Hier wordt je zorgeloos oud!

Vragen? Neem gerust contact op
Ook genieten van al deze voordelen? Bekijk de appartementen