Nieuwbouw in Amsterdam-West

Je eigen nieuwbouwwoning aan het kabbelende water. Dicht bij de rust en het groen van het Westerpark. Tegelijkertijd in de buurt van de gezellige Haarlemmerdijk en de Jordaan. En op slechts 10 minuten van het centrum. Dat is wonen in de Houthaven, jouw thuishaven in Amsterdam-West!

image alt

Wonen in Amsterdam-West

Een van de bijzondere plekken in stadsdeel West is het stadspark op de locatie van de voormalige Westergasfabriek. Waar vroeger steenkoolgas geproduceerd werd voor de verlichting van straten en gebouwen, bevindt zich nu een energiek geheel van creatieve en culturele ondernemingen. Samen met diverse horecagelegenheden, een bioscoop en talloze evenementen bepalen zij de dynamiek van dit bijzondere gebied. Bekende evenementen zijn o.a. de Amsterdam International Fashion Week, het Holland Festival en Awakenings.

image alt

De Jordaan

Met de fiets sta je er zo: de geliefde Jordaan. Bekend om de vele smalle straatjes met prachtige pandjes, pleinen, plantsoenen en grachten. Markten en horeca zorgen hier voor een gezellige levendigheid. Onder de juweeltjes van de Jordaan bevinden zich de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk: goed voor zo’n 235 winkels voor mode, accessoires, speelgoed, cadeaus, sierraden, boeken, elektronica en delicatessen. En tal van kleine, gezellige drink- en eetgelegenheden uit alle werelddelen.

Amsterdam-Noord

Met een van de vele pontjes sta je zo in Amsterdam-Noord, waar je wordt getrakteerd op vele hippe plekken. Eet bijvoorbeeld een hapje bij Loetje aan ’t IJ, in de kop van het havengebouw. Of breng een bezoek aan de Amsterdamse IJ-hallen, de grootste vlooienmarkt van Europa. Ontspannen lunchen of dineren? Aan het water heb je een ruime keuze aan trendy loungeplekken.

Jouw huis aan de steiger Bekijk de bereikbaarheid
Bekijk het aanbod Benieuwd naar de projecten?