Bereikbaarheid Houthaven

Met aan de ene kant het IJ en aan de andere kant het centrum van Amsterdam zijn allerlei voorzieningen lekker dichtbij. Van (sport)scholen, supermarkten en fijne restaurants zoals REM Eiland en BAK. Ook de Spaarndammerbuurt ligt om de hoek; misschien wel de gezelligste buurt van Amsterdam. En wat dacht je van het Westerpark! Een broedplaats van creativiteit en beweging. Daar fiets je zo naartoe vanuit de Houthaven.

image alt

Autoluwe eilanden

De Houthaven wordt autoluw in opzet. Dit betekent dat een aantal eilanden autovrij is en het aantal parkeerplekken in de openbare ruimte beperkt is. Bewoners parkeren op eigen terrein, ondergronds of inpandig. Smalle straten, geen doorgaand verkeer en veel bruggen, exclusief bestemd voor fietsers en voetgangers. De woningen zijn wel prima bereikbaar met de auto. De Spaarndammerdijk, met in het verlengde de Tasmanstraat, is 1 van de 4 grote ontsluitingsroutes van Amsterdam. Naast de Spaarndammerdijk wordt een tunnel aangelegd voor doorgaand verkeer. Hierdoor wordt de dijk straks alleen nog gebruikt door bestemmingsverkeer, wat de doorstroom flink bevordert.

image alt

Openbaar vervoer

Reis je liever met het openbaar vervoer? Dat is heel goed mogelijk vanuit jouw nieuwbouwwoning in de Houthaven. Denk hierbij aan directe busverbindingen met het centrum, het Centraal Station en station Sloterdijk. Of neem eens de veerpont naar Amsterdam Noord. Een leuke bijkomstigheid van wonen aan het water. Natuurlijk ben je in fietsstad Amsterdam ook op de fiets zo op je bestemming. Fiets bijvoorbeeld een groene route via het Westerpark naar station Sloterdijk, of de levendige route naar de binnenstad via de Nassaukade.

Allerlei voorzieningen lekker dichtbij! Voorzieningen in de omgeving
Wijken in de Amsterdamse Houthaven Waar wil jij wonen?