Logo Logo

Voorzieningen in de Houthaven

De Houthaven vormt samen met de Spaarndammerbuurt een woonservicewijk. Alles is aanwezig voor een leven lang zorgeloos wonen, dichtbij het water en bij het centrum van Amsterdam. De voorzieningen en openbare ruimte van de Houthaven zijn voor iedereen toegankelijk en goed bereikbaar.

Winkelen

In de Houthaven zelf komen geen winkels. De dichtstbijzijnde gelegenheid is de Spaarndammertsraat. In de Spaarndammerstraat vind je een ruim aanbod van winkels, supermarkten en een openbare bibliotheek. Voor een uitgebreider aanbod wijk je makkelijk uit naar een ander deel van Amsterdam. De Houthaven ligt bijvoorbeeld op 10 minuten fietsen van de gezellige Haarlemmerdijk, met alle denkbare voorzieningen. Dat biedt een hoop gemak en plezier!

Onderwijs en scholen

In de Brede School Houthaven komen onderwijs, zorg en talentontwikkeling samen. Het gebouw huisvest 2 bestaande basisscholen uit de Spaarndammerbuurt. Daarnaast biedt het ruimte voor een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, voorschoolse peuterspeelzalen en een multifunctionele horecaruimte.

In het meest westelijke deel van de Houthaven is het 4e Gymnasium gevestigd. Deze school biedt naast de ‘gewone’ onderwijsruimten ook een filmzaal, een mediatheek, muziekstudio’s, een atelier, een theater en een laboratorium.

Sport en recreatie

De Houthaven wordt een veilige en vriendelijke thuisomgeving voor kinderen, met onderwijs- en sportvoorzieningen binnen handbereik. Op de bovenste verdieping van het 4e Gymnasium bevinden zich 2 volwaardige sportzalen, die buiten schooltijden ook gebruikt kunnen worden door de buurt.

Met het Westerpark om de hoek is het goed vertoeven in de buitenlucht. Doe mee aan een bootcamp in het park of geniet van een rondje hardlopen op eigen gelegenheid. In de Houthaven komt ook een groot aantal speelplekken voor kinderen van alle leeftijden. Door de talloze bruggen in het gebied zijn de speelplekken veilig en snel bereikbaar.

Genieten in de Houthaven

De Houthaven is een idyllische plek waar je tegelijk niets hoeft te missen van de opwinding van het leven in de grote stad. Met overal water is het niet moeilijk in te denken dat je op de mooie dagen zo van de Houthaven het IJ op vaart. Met fijne restaurants als het REM Eiland, Bak en Port 13 is genieten zeker niet ondenkbaar.

Sinds begin juni van 2017 kan je zelfs voor 20 verschillende kroketten terecht bij ‘Wilde Kroketten’. Ben je meer van de cultuur? Ga dan langs het Polanentheater, Theater Amsterdam of bezoek de vele festivals op het Westergasterrein.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?