Pier2
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De nieuwe Houthaven bestaat uit zeven autoluwe eilanden, met elk een eigen karakter dat tot uitdrukking komt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. De eilanden hebben verschillende thema’s en liggen in een richting die gebaseerd is op de oorspronkelijke insteekhavens. De namen van de eilanden en de bruggen verwijzen naar de historie van het gebied, met name de houthandel die Amsterdam dreef met diverse Europese steden.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Er is in de buurt een directe busverbindingen met het centrum, het Centraal Station en station Sloterdijk. Of neem eens de veerpont naar Amsterdam Noord.

Waar kan ik informatie vinden over Amsterdam?

Op de website van het project is veel informatie te vinden. Daarnaast op de website van de gemeente Amsterdam, www.amsterdam.nl.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

In de Houthaven zit de Brede School Houthaven. Het gebouw biedt ruimte aan twee bestaande basisscholen uit de Spaarndammerbuurt: Wereldschool Amsterdam en Brede School De Spaarndammerhout, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, voorschoolse peuterspeelzalen en een multifunctionele horecaruimte. Het 4e Gymnasium is gevestigd in het meest westelijke deel van de Houthaven. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in de buurt?

In het Westerpark zijn mogelijkheden om hard te lopen. Er is een tennisvereniging en wandelgroep. Er zijn sportscholen in de buurt en een squash centrum.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In de Houthavens zelf zijn een aantal horecagelegenheden, ook komt er een hotel op het derde eiland. Daarnaast zijn er in de Haarlemmerstraat veel winkels en meerdere horecagelegenheden.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Houthavens bestaat uit zeven eiland die in verschillende fases bebouwd worden. Elk eiland heeft een eigen karakter dat uitkomt in bijvoorbeeld de architectuur van de woningen. Naar verwachting is de gehele Houthaven gereed in 2021.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende door het aanmaken van een account en het favorieten van een woningtype, door op het hartje te klikken op de pagina Woningen. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Het project Pier2 bevat in totaal 130 woningen. Fase 4 betreft 10 woningen.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in Pier2 worden geen huurwoningen aangeboden.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee, de woningen in Pier2 zullen beginnen bij een prijsklasse van €500.000,- en hoger.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Per bouwnummer wordt een parkeerplaats toegewezen in de ondergrondse stallingsgarage onder Fase 1 en 2. Het is verplicht deze parkeerplaats aan te kopen. Het kopen van een 2e parkeerplaats is niet mogelijk. Bezoekers kunnen parkeren op eiland 1 en eiland 3.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, het is een eigen gekochte parkeerplaats. Voor bezoekers is het betaald parkeren.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, de wijk is in ontwikkeling en er komt nog een nieuw deel bij waar ook nieuwe wegen gerealiseerd worden.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In de buurt zijn al veel speeltuinen, ook in het Westerpark zijn speeltuinen te vinden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In het Westerpark is ruimte om honden uit te laten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Het project Pier2 bevat in totaal 130 eengezinswoningen. De woningen zijn ruim opgezet en hebben allen een buitenruimte.

Wanneer start de verkoop van het project?

Fase 1, 2 en 3 van Pier2 zijn uitverkocht. Een 4e fase is in voorbereiding. De verkoop van deze 4e en tevens laatste fase zal naar verwachting voorjaar 2018 starten. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De woningen hebben allen een mogelijkheid voor een steiger en zijn voorzien van een balkon.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen in fase 1 worden opgeleverd vanaf maart 2018. Alle woningen zijn verkocht en kunnen niet bezichtigd worden van binnen. 

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Ja, de vergunning is binnen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Voor fase 4 staat de oplevering gepland rond winter 2019. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Via aangelegde 'bouwverkeerwegen'. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

In dit project hebben wij geen brochures. Wij hebben een website en sturen geregeld nieuwsbrieven per mail.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

Eefje Voogd Makelaardij uit Amsterdam en Lunshof Makelaardij uit Amsterdam en Amstelveen

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Eefje Voogd Makelaardij uit Amsterdam en Lunshof Makelaardij uit Amsterdam en Amstelveen

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Fase 4 is in voorbereiding. Naar verwachting gaan de 10 woningen uit deze laatste fase voorjaar 2018 in verkoop.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, de woningen zijn nog niet gebouwd. Het gebied is wel te bezoeken.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer, Waal Bouw. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra de woningen zijn toegekent en je een optie hebt op een bouwnummer.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de prijzen bekend zijn communiceren wij deze op de website. In eerste instantie zullen de grote opties bekend worden gemaakt. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Nee, er is bij dit project geen projectkeuken inbegrepen.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Nee er is geen gasaansluiting in de woning. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, standaard wordt de woning voorzien van sanitair en tegelwerk. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Het sanitair en tegelwerk komt van Intermat. Hier kan ook de keuken worden gekocht.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

In overleg met de aannemer en binnen de technische mogelijkheden is dit bespreekbaar. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Op deze website via de homepage en het woningen tabblad.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Bij elke bouw kan er een vorm van overlast optreden. Wij verwachten in Pier 2 weinig overlast omdat er nog geen woningen opgeleverd zijn. En het project aan het water ligt waardoor er weinig bebouwde omgeving is.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Dit is nog onbekend.

Van wie koop ik de woning?

De grond op erfpacht koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer, Waal Bouw, van het project. Waal Bouw bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

De inschrijfdatum sluit 1 week na start verkoop. Wij wijzen toe op basis van de voorkeuren; we proberen eerst zoveel mogelijk iedereen de woning van zijn eerste voorkeur toe te wijzen, daarna de tweede etc. We streven daarbij naar een maximale bezetting van de woningen. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat kandidaten hun financiële situatie hebben getoetst en/of dat kandidaten hun huis al hebben verkocht. Immers, hoe sneller de woningen allemaal zonder voorbehoud verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als de toekomstige bewoners een voordeel. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven. 

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De inschrijfperiode sluit circa 1 a 2 weken na de start verkoop. Vervolgens kijken we naar het aantal inschrijvingen voor het project. De toewijzing vindt plaats op basis van de 1e voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 1 als 1e voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 1 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 1 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden door de notaris om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen.

Deze procedure wordt op alle bouwnummers toegepast. Als er bouwnummers zijn die niet als 1e voorkeur zijn opgegeven, wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen.

Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen. Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen. Om zoveel mogelijk kans te maken is het raadzaam om zoveel mogelijk voorkeuren aan te geven.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Na het informatieve gesprek met de makelaar waarin de (concept) contractstukken ter bestudering zijn overhandigd, volgt een periode van circa een week waarin je vragen kunt stellen. Na deze periode kun je aangegeven over te willen gaan tot aankoop van de woning en heb je derhalve een optie. Deze optie is vrijblijvend. 

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Of stel hier je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?